top of page

Wild eten in de Achterhoek

Culinair Wild eten in het best beoordeelde groente restaurant van de Achterhoek!

Restaurant Het Arsenaal 1309. 
Beleef wild eten op de nieuwe manier waar aandacht voor groente en respect voor mens en dier vooraan staan.

​

In het prachtige oude klooster beleef je een heerlijke wild lunch- of diner. Ook arrangementen incl. overnachten.

​

Van 18 oktober t/m 23 December 2024  te reserveren.

​

De nieuwste wild gids is uit met een interview van onze Chef en zijn wild arrangementen!

​

Zoek je iets heel speciaals?​

​

Vrijdag 11 oktober en 15 November een Culinaire avond met 5-gangen wild menu en interessante presentatie over het leefgebied van de Edelherten, wilde zwijnen en Reeën door onze gids Rene Terlage.

​

Reserveren voor 11 oktober en 15 November kan via onze site

onder de rode reserveer button.

​

IMG_1897.jpeg

Onze ideologie:

Elke 2 maanden koken wij met de seizoenen mee omdat wij vinden dat 
Nederland meer dan 4 seizoenen heeft en presenteren wij een geheel nieuwe kaart.

Elk seizoen bestaat weer uit een wekelijks diversiteit van producten die ineens in- als uit het seizoen gaan, het begin van de lente is lang niet hetzelfde als het einde ervan.

Laat u verrassen met een 
reis door de culinaire wereld.
Wij heten u graag Welkom in ons Restaurant.


 

IMG_6268.jpeg

Björn (27) uit Doesburg neemt na goedlopend restaurant ook brouwerij over: ‘Ik had nog wat vrije tijd over’

 

Drukke tijden voor chef Björn de Waal van Het Arsenaal 1309 in Doesburg. Deze maand is de opening van zijn bierbrouwerij in de kelder van het restaurant dat hij in 2022 overnam.

2a455303-be54-42d7-9a59-06b7548135c9.JPG

Restaurant Het Arsenaal 1309 opgenomen in de gids van Michelin

24-1-24 een memorabele dag voor ons restaurant.

Om even over 10 in de ochtend ontving onze Chef het bericht dat zijn restaurant is opgenomen in de Michelin gids!

Een fantastische prestatie van de Chef en zijn gehele Team!

​

Uiteraard zijn wij met ons hele team Blij, Trots en zeer vereerd met deze vermelding. Lees in de link de vermelding vanuit Doesburg.

​

87815fa2-56e4-4640-ac74-480cc5b0a71c.jpg

kerstverhalen aan tafel

Op kerstavond 24 December 2024 zal tussen 18.15 en 18.30 Rene Terlage en Chef-Patron Björn de Waal de gasten ontvangen in de gezellig verlichte kloostertuin met het 1e kerstverhaal en een huisgemaakte Gluhwein op basis van o.a. zwarte Walnoot en gefermenteerde vlierbes!

 

Hierna gaan we het sfeervolle oude klooster in waar het Restaurant is ondergedompeld in een ware kerstbeleving. Hier zal onder het genot van een 4-gangen kerstdiner meerdere prachtige kerstverhalen door Rene worden voorgedragen. Voor slecht € 79,- p.p excl. wijn-botanisch arrangement.

​

1520dd34-d7d9-47c8-94a9-f2a17caa71df.jpg

Valentijn in het oude klooster

Wat is er meer romantisch dan in het oude klooster van Doesburg samen met je Valentijn te komen lunchen of dineren.

​

Na een welkomst aperitief uit Montferland gevolgd door een trio van amuses ga je genieten van een vier gangen lunch of diner met een Grand dessert, 'Sharing is caring'

​

Houdt onze site in de gaten voor de data in 2025

24c6c622-3c18-4070-a8d4-9a808000f6e2.jpg

Nieuwjaarsmarkt

Dinsdag 2 januari 2024 organiseerden wij van 10-17 uur een gezellige nieuwjaarsmarkt in het Restaurant gedeelte. Met diverse kraampjes, de Doesburgse midwinterhoorngroep, portretfoto's in stijl van rembrand de oude meester, bezichtigingen door het oude klooster, standje met gluien en warme chocolademelk en kan je gezellig komen Lunchen of  koffie met gebak bestellen.

​​

IMG_4436 2.jpeg

Diverse evenementen

Hier vind je bijzondere evenementen die in onze mooie Hanzestad Doesburg georganiseerd worden:

​

Momenteel doen wij als restaurant mee aan de Hanze Proeverijwandeling. Een wandeltocht van bijna 2 uur die start bij Het Arsenaal en waar je een amuse krijgt om kennis te maken met het restaurant. Op de informatieve wandeltocht krijgt u bij diverse collega's een hapje of drankje aangeboden. 

​

Wandel je mee? Geef je dan op bij het VVV in de kloosterstraat. Er zijn 3 editie's 29 Juli, 25 Augustus en 29 September en wellicht zien we jou in onze mooie fermentatie kelder voor het 1e gerecht!

Wegens grote en enthousiaste belangstelling zijn er 2 extra data toegevoegd: 27 oktober en 24 november 2023!

Nieuwe data voor 2024 volgt...

​

IMG_8991.jpeg

100 chef's by Gault&millau

Duik diep in de wereld van gastronomische innovatie met 100 van Nederland's beste chefs. Op zaterdag 30 September 2023 deden wij mee aan dit prachtige weekend!

Restaurant Het Arsenaal 1309 is gevraagd voor dit grootste culinaire evenement voor de echte fijnproever.

100 chef gm_edited.jpg
bottom of page